Новини сайту

Навчання водіїв навичкам надання домедичної допомоги – чому це необхідно?

Навчання водіїв навичкам надання домедичної допомоги – чому це необхідно?

Користувач Адміністратор -
Number of replies: 0

Професійні водії повинні вміти надавати домедичну допомогу відповідно до «Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів автомобільним транспортом, міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 грудня 2015 року.

Але чому це так необхідно? Мабуть, ні в кого не виникає сумнівів, що чим раніше постраждалому в ДТП буде надана перша допомога, тим більше шансів у нього залишитися живим. Вчасна домедична допомога дає можливість зберегти здоров’я й не отримати інвалідність, адже через тривале кисневе голодування в мозку можуть розпочатись незворотні процеси. Надання домедичної допомоги в перші 1-4 хвилини після нещасного випадку дають людині 80-98% шансів на виживання. Варто зазначити, що карета швидкої допомоги в Україні доїжджає до пацієнтів в середньому за 20 хвилин. Тож дуже часто порятунок залежить не від лікарів, а від знань і вмінь колеги, пасажира чи випадкового свідка.

Треба завжди пам’ятати, що долікарська допомога вимагає конкретних навичок, адже тільки в такому випадку людина зможе не розгубитися в надзвичайній ситуації та справді допомогти постраждалому. Програма з навичок домедичної допомоги Навчального центру передбачає відпрацювання найбільш оптимальних і ефективних прийомів з проведення серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі, накладання пов’язок, транспортної іммобілізації важко поранених, роботу з автоматичним зовнішнім дефібрилятором. Програма відповідає стандартам, передбаченим вимогам міжнародної програми ВLS (basic life support – базова підтримка життя).

Запрошуємо водіїв на тренінги з домедичної допомоги!

Детальніше за посиланням: http://dpmedtrans.com